Pollet: uw ecologische partner - Pollet
Hands holding green sapling with soil

Pollet hecht veel belang aan de bescherming van onze natuur en meer recent ook aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Al verschillende jaren doet Pollet zijn duit in het zakje en streeft het bedrijf ernaar bij de besluitvorming rekening te houden met deze maatschappelijke uitdagingen.

3d bio science sign. One of larger set of high quality ecology symbols. Check my ecology set.
  • In de jaren 1990 begon Pollet met de ontwikkeling en de verkoop van biotechnologische schoonmaakmiddelen die nuttige enzymen en/of bacteriën bevatten. Die producten zijn milieuvriendelijker dan de klassieke chemische producten.
  • In 2007 was Pollet het tweede Belgische bedrijf dat het Europese Ecolabel mocht gebruiken. Sindsdien hebben we ook een aantal andere ecologische certificaties verkregen.
  • Vandaag focust Pollet zich op zijn drie belangrijkste gamma’s: PolGreen, PolBio en PolVita zijn reinigingsmiddelen die zowel de natuur als de mens respecteren.

In 2018 was 61% van de totale productie gewijd aan eco-superieure producten. In 2020 willen we dat optrekken tot 70%.

Pollet en ecologie

We vinden het uiterst belangrijk dat al onze producten biologisch afbreekbaar zijn en dat we zo duurzaam mogelijke grondstoffen gebruiken afkomstig uit gebieden in de buurt van onze fabriek.

Bovendien zorgen we ervoor dat onze verpakkingen milieuvriendelijk zijn. Zo bestaan de verpakkingen van ons Caps-gamma volledig uit gerecycleerd materiaal.

Sinds 2002 gebruiken we 100% groene energie, behandelen we al ons afvalwater en sorteren we al ons afval.

Sinds 2017 is de volledige site (de bureaus en de productiezone) 100% koolstofneutraal. We nemen daarvoor deel aan een CO2-compensatieprogramma in Oeganda. Op die manier voorkomen we elk jaar de uitstoot van 83 ton CO2.

Pollet wil graag op hetzelfde elan verdergaan. Samen met onze trouwe klanten willen we ons blijven inzetten om onze impact op het milieu te verkleinen.

Wilt u meer weten over maatschappelijk verantwoord ondernemen?