Reiniging die minstens 14 dagen verdergaat, zonder extra inspanning! - Pollet - Nieuws
shutterstock_99392627

Pollet bewijst dat PolVita-reinigers op basis van probiotica de schoonmaak verlengen tot minstens 14 dagen na de eerste reiniging

Het Belgische biotechbedrijf bewees samen met een Amerikaans universitair laboratorium, het Toxic Use Reduction Institute (TURI), dat de beschermende probiotica van PolVita minstens 14 dagen lang actief blijven op oppervlakken en op microscopisch niveau blijven reinigen . Het PolVita-gamma draagt bij tot ieders welzijn, dankzij haar wetenschappelijk bewezen werking waardoor 92% van het organisch vuil in 3 dagen (72 uur) kan worden afgebroken.

De beschermende werking op lange termijn van de PolVita-probiotische reinigingsmiddelen is wetenschappelijk bewezen door externe onderzoekscentra (bv. het onafhankelijke laboratorium Materia Nova in België en het Toxic Use Reduction Institute of TURI in de Verenigde Staten, en met interne gegevens.

“Reinigen met PolVita draagt actief bij tot ieders welzijn, dankzij de probiotische bacteriën die de oppervlakken innemen, een beschermende microflora vormen en die minstens 14 dagen actief blijven,”

Bacteries-1280x722

Enkele wetenschappelijk bewezen argumenten

In samenwerking met wereldberoemde instituten hebben het Pollet R&D laboratorium en zijn wetenschappers in verschillende tests aangetoond dat de POLVITA® probiotische bacteriën:

  • nog lang na de eerste reiniging op de oppervlakken aanwezig zijn. Zij zijn in staat om tot 14 dagen na de initiële reiniging elke nieuwe vervuiling te blijven verteren;
  • een beschermende biofilm produceren;
  • enzymen produceren die (organisch) vuil afbreken en als voedingsbron gebruiken;
  • 92% van het (organisch) vuil verteren in slechts 3 dagen tijd, en oppervlakken blijven reinigen gedurende ten minste 14 dagen, bij kamertemperatuur en zonder menselijke ingreep. Dit noemen we continue reiniging.

De voordelen van probiotische reiniging

“Dankzij de 25 jaar ervaring in biotechnologische productontwikkeling waarover Pollet beschikt, konden de onze wetenschappers probiotische bacteriën selecteren op basis van hun beschermende eigenschappen. Vervolgens heeft ons team die gestabiliseerd in hoogwaardige reinigingsproducten. Zodra het product is aangebracht, nemen de POLVITA®-probiotica snel de oppervlakken in, zodat er geen plaats meer is voor andere micro-organismen in de omgeving die het later van hen zouden kunnen overnemen”, legt Jean-Nicolas D’Hondt uit.

“Zo stimuleert PolVita de installatie van een nuttige microflora die de oppervlakken minstens 14 dagen bezet houdt”

De PolVita-beschermende reiniging is zeer eenvoudig in gebruik: de methoden zijn identiek aan die van een conventionele reiniger. PolVita heeft een uiterst beperkte impact op het milieu door de 100% koolstofneutrale productie, de eco-certificaten, en het feit dat de producten risicoloos zijn voor de gebruiker.

 

Batiment-Pollet_2

Over Pollet

Pollet, gevestigd in Doornik, staat al meer dan 25 jaar bekend om zijn oplossingen die biotechnologie en respect voor het milieu combineren. Dit Belgische bedrijf herdefinieert de normen van de duurzame chemie door het ontwikkelen, produceren en verdelen van hoogwaardige, ecologische en biotechnologische (op basis van enzymen en nuttige bacteriën) reinigingsoplossingen. Als pionier in zijn categorie is de productie van Pollet sinds 2017 100% koolstofneutraal.

Met 50 medewerkers biedt de KMO innoverende oplossingen aan schoonmaakbedrijven, lokale overheden, de voedings- en de non-foodindustrie. Naast Frankrijk en België breidt Pollet zich internationaal uit door zijn productie naar 18 landen te exporteren.