De Caps : een goed idee voor onze planeet - Pollet
Photo-darticle-caps2

In 2016 heeft Pollet deze ecologische innovatie op de markt gebracht. Sindsdien kennen de Caps een groot succes, wat bevestigd werd door de twee gewonnen innovatie awards.

Het product

De Caps zijn kleine navullingen met geconcentreerd reinigingsmiddel voor sprays. Ze moeten in de plaats van de verstuiver als een hoedje op de fles worden gedraaid. Tijdens het draaien wordt het vliesje van de Cap doorprikt en vloeit het reinigingsmiddel in de fles. Zodra de vloeistoffen gemengd zijn, draait de gebruiker de Cap weer los en plaatst de verstuiver weer op de fles.

De Caps: een milieuvriendelijke innovatie

De meeste schoonmaaksprays bestaan voor meer dan 95% uit water. Dat brengt heel wat onnodige transport- en opslagkosten met zich mee: iedereen heeft thuis namelijk zelf water ter beschikking. Dankzij de caps worden die transport- en opslagkosten enorm verminderd.  De caps vermijden ook andere nadelen zoals verkeerde dosering en direct contact met een chemisch concentraat.

De Caps recycleren

De Caps en hun verpakkingen zijn volledig recycleerbaar. Klanten kunnen hun gebruikte Caps gewoon terugsturen. Bij de aankoop van nieuwe navullingen bezorgt Pollet hen een voorgefrankeerde verpakking waarmee ze lege caps kunnen opsturen. De recyclage van schoonmaakproducten is nieuw in de professionele schoonmaakwereld en kan op veel enthousiasme rekenen.

Wilt u meer te weten komen over het Caps-gamma?