Duurzaam ondernemen - Pollet
Panoramique_Responsabilite-societale_1440_500_2-1

Producten die het milieu respecteren

Pollet zet zich sinds lang in voor de bescherming van het milieu. Die inzet komt tot uiting in alle aspecten van ons bedrijf: van de keuze van de bestanddelen tot de verpakking, en zowel in onze fabriek als in onze kantoren. Wij bieden onze klanten professionele reinigingsproducten die efficiëntie combineren met respect voor de gebruiker en het milieu. Wij steunen ook duurzame ontwikkelingsprojecten in ontwikkelingslanden.

Help ons het milieu te beschermen. Kies voor een ecologische reiniging zonder concessies te doen aan de kwaliteit van uw onderhoud.

windmills-1149604

Een groene productie

carton

100%

Wij zorgen ervoor dat al onze vaten, flessen en kartons gerecycleerd en/of recycleerbaar zijn.

nettoyage_industriel

100%

De hele site – kantoren en productieruimte – is 100% koolstofneutraal. Al ons afvalwater wordt gezuiverd. Al ons afval wordt gesorteerd.

electricite

100%

Sinds 2002 is onze elektriciteit volledig groen. En bovendien krijgen we binnenkort het ISO 14001-certificaat toegekend.

Camion nature

Lokaal stimuleren

Goederenvervoer is bijzonder vervuilend en gaat gepaard met de uitstoot van broeikasgassen. Daarom streven wij ernaar om onze grondstoffen zo dicht mogelijk bij onze productie-eenheid te halen: 100% van onze grondstoffen komt uit de Europese Unie, in een straal van gemiddeld 300 km rond ons bedrijf.

Ondersteuning van duurzame ontwikkeling in Oeganda

Pollet compenseert zijn CO2-uitstoot door bij te dragen aan een project in Oeganda. In dat land is de ontbossing een groot probleem geworden aangezien 95% van de inwoners volledig afhankelijk is van hout en steenkool om hun dagelijkse maaltijden te bereiden.

Dit project bestaat erin om efficiënte kooktoestellen breed verkrijgbaar te maken in het land, waardoor het verbruik van hout en houtskool met 40% kan worden teruggedrongen. Op die manier wordt de ontbossing afgeremd en worden bomen gespaard en het zorgt voor betere levensomstandigheden voor de bevolking. Het geeft een resultaat om u tegen te zeggen: dit project vermindert de CO2-uitstoot met 1,4 ton per jaar.