De risico's van een gebrekkige talenkennis - Pollet
scrabble-921254

In sommige sectoren kan meer dan een derde van het personeel amper lezen of schrijven. Veertig procent van het schoonmaakpersoneel is niet in staat om de etiketten van de reinigingsproducten te lezen.

De schoonmaaksector is daarmee de sector met de hoogste analfabetismegraad. Het gevolg: minder productieve en tragere werknemers en meer kans op fouten.

Hoe minder goed men de complexe veiligheidsinstructies begrijpt, hoe hoger het risico op arbeidsongevallen. Dat is de conclusie van een studie die werd uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse Reading & Writing Foundation. De hiërarchisch laagst geplaatste werknemers zijn degenen die het vaakst strubbelen met de landstaal.

Vandaar het belang om bij de dagelijkse reiniging zoveel mogelijk mens– en milieuvriendelijke producten te gebruiken. Bovendien moeten de etiketten zo visueel mogelijke aanwijzingen bevatten, zodat ze perfect gebruikt kunnen worden door personen die niet goed kunnen lezen.

De producten van Pollet zijn zeer veilig en hebben gebruiksvriendelijke etiketten.

Wilt u graag meer weten over het gebruik van risicovrije reinigingsproducten met visuele etiketten? Contacteer ons zodat we u meer info kunnen bezorgen.