De stad Doornik en Pollet samen tegen COVID-19 - Pollet
2

Pollet SA, fabrikant van schoonmaakmiddelen en hygiënische producten in Doornik, doneert 1200 flesjes hydroalcoholische gel aan de stad. Het Doornikse bedrijf wil de stad en haar belangrijkste spelers ondersteunen in hun strijd tegen COVID-19.

Doornik, 27 april 2020 – Pollet bedankt alle Doornikse helden die dag na dag blijven vechten tegen het coronavirus.

Mensen die in deze periode extra hulp nodig hebben, kunnen rekenen op ondersteuning van de stad. Om de lokale actoren daarbij te helpen, doneert het bedrijf uit Doornik 1200 flesjes desinfecterende handgel.

De strijd tegen het coronavirus

 

Jean-Nicolas D’Hondt, algemeen directeur van Pollet, legt uit: “De strijd tegen het coronavirus is ongetwijfeld een van de grootste uitdagingen van de voorbije jaren … Veel bedrijven en mensen worden getroffen door COVID-19. We willen dan ook onze steun betuigen aan alle zieken en aan alle ondernemers en zelfstandigen die deze economische catastrofe het hoofd moeten bieden. Met deze gift willen we alle mensen die dag in, dag uit de strijd aangaan met het virus bedanken voor hun fantastische werk.

Paul-Olivier Delannois, burgemeester van Doornik, bedankt Pollet voor dit solidaire gebaar: “Ik wil de heer D’Hondt en zijn bedrijf van harte bedanken voor deze fantastische gift. De handgel zal de komende dagen uitgedeeld worden aan woonzorgcentra, instellingen voor mensen met een handicap en assistentiewoningen in Doornik. Zij zullen hier goed gebruik van kunnen maken. Ik ben er trots op dat onze lokale bedrijven hun steentje bijdragen en het eerstelijns zorgpersoneel ondersteunen in hun strijd tegen de pandemie. Deze solidariteit is hartverwarmend.”

Hulp voor de gemeenschap

Sinds het begin van de crisis heeft Pollet de vraag naar desinfecterende producten en andere schoonmaakmiddelen zien exploderen. “In navolging van de mensen die een cruciale rol spelen in de uitroeiing van het virus, neemt ook Pollet zijn verantwoordelijkheid. Het is onze plicht alles uit de kast te halen opdat er voldoende desinfecterende middelen voor de hele gemeenschap op de markt worden gebracht. We zullen dus blijven proberen aan de enorme vraag te voldoen zonder daarbij de hygiënische maatregelen in ons bedrijf uit het oog te verliezen. Een grote uitdaging die we elke dag opnieuw met passie aangaan! Ik ben enorm trots op het engagement van onze teams tijdens deze tsunami”, aldus Jean-Nicolas D’Hondt.

Over Pollet

Pollet is een bedrijf uit Doornik dat al sinds 1763 vernieuwende schoonmaakoplossingen ontwikkelt. De passie en knowhow wordt er generatie op generatie doorgegeven. Het bedrijf maakt ultra-efficiënte ecologische en probiotische schoonmaakproducten en staat dan ook gekend als een innoverende en duurzame onderneming. Al jarenlang werkt het fantastische team van Pollet samen met verschillende partners uit meer dan 17 landen die dezelfde passie voor schoonmaken delen. Samen zorgen ze voor gezonde openbare ruimtes en werkplekken waar het aangenaam vertoeven is.

Meer informatie over ons assortiment ontsmettingsmiddelen tegen het coronavirus: