Pollet ontvangt de Springplankprijs voor EU-export - Pollet
Award-tremplin-AWEX_2-1

Goed nieuws!

Op 31 mei 2018 heeft Pollet tijdens de prijsuitreiking van de 16de editie van de Grand Prix Wallonie à l’Exportation in Namen de “Prix tremplin à l’exportation, Union Européenne” (Springplankprijs voor EU-export) ontvangen van het Waals Agentschap voor Export (Agence Wallonne de l’Exportation (AWEX)).

Onze CEO, Jean Nicolas D’Hondt, legt uit waarom Pollet een veelbelovende onderneming is:

De Grand Prix Wallonie à l’Exportation (GPWE) wordt georganiseerd door het Waals agentschap voor export en buitenlandse investeringen (Agence wallonne à l’Exportation et aux Investissements étrangers (AWEX)). Deze tweejaarlijkse wedstrijd huldigt bedrijven die Waalse kwaliteit en kennis buiten de landsgrenzen brengt via stijgende export of via ontginning van moeilijk bereikbare markten. De “Tremplin à l’Exportation”-prijzen huldigen veelbelovende ondernemingen.

Award-tremplin-AWEX_2-1

Volgende redenen overtuigden de Jury om de “Prix Tremplin Europe” toe te kennen aan Pollet:

  • De indrukwekkende omzetevolutie van Pollet, als bevestiging van zijn sterke internationale groei.

Vandaag is Pollet aanwezig in 17 landen over de hele wereld. Onderhoud en vloerbescherming liggen samen met het biotechnologische aanbod voor geurbestrijding ten grondslag aan ons klinkend buitenlands succes. Zo is 62% van de verkoop bestemd voor het buitenland, een trend die elk jaar aanhoudt. Voor 2018 wordt een exportstijging van zo’n 15% verwacht.

 

  • De internationale dynamiek van Pollet

Pollet ontwikkelde een duidelijke strategie voor de ontginning van nieuwe markten. Expert in vloerreiniging, maar nog zoveel meer. De werknemers profiteren van het professionalisme, de waardes en de competenties die onze 254 jaar lange ervaring en ons constante streven naar innovatie hebben opgeleverd.

Pollet biedt aan ondernemingen oplossingen en ondersteuning door methodes, uitrustingen en producten op elkaar afgestemd om zo een maximale doeltreffendheid en bijgevolg een optimaal schoonmaakresultaat te bekomen, waarbij het zich onderscheidt door een streven naar Verantwoorde Reiniging. Het welzijn en de veiligheid bij het dagelijkse gebruik van de producten door de gebruikers staat tijdens de productontwikkeling centraal bij Pollet.

 

  • De interne dynamiek van Pollet

De permanente innovatie ligt ten grondslag aan de blijvende groei van Pollet. In 2017 lanceerde Pollet met de Caps een nieuw, gepatenteerd gamma. Niet alleen ontving Pollet in 2017 twee rewards voor deze Caps, ook lanceerde het dat jaar maar liefst 38 nieuwe producten of productverbeteringen. Pollet beschikt over een jarenlange ervaring op het vlak van productontwikkeling en meer bepaald de ontwikkeling van biotechnologische schoonmaakmiddelen (sinds 1993). Voor 2018/2019 staan 2 nieuwe gamma’s in de steigers, terwijl eind 2017 1 patent werd aangevraagd en er nog andere verbeteringen in de pijplijn zitten. De 4 laatste product- en gammalanceringen zijn vandaag goed voor ruim 15% van de totale omzet van Pollet.

 

Wij bedanken al onze klanten en partners voor hun blijvende vertrouwen!