Pollet schenkt €14.125 aan Le Rire Medecin en Cliniclown
Copyright Jacques Grison - Le Rire medecin (11) panorama

Pollet schenkt €14.125 aan Le Rire Médecin en Cliniclowns

Ook in 2024 steunt Pollet kinderen in ziekenhuizen door een jaarlijkse donatie aan ziekenhuisclownverenigingen. Via Le Rire Médecin en de Cliniclowns proberen we een glimlach op hun gezicht te toveren en hen de kans te geven te ontsnappen voor een spelletje, een slaapliedje of een beetje poëzie.

Dankzij uw aankopen van PolVita-producten in 2023 werd €10.000 gedoneerd aan Le Rire Médecin in Frankrijk en €4.125 aan Cliniclowns in België. Heel erg bedankt allemaal!

Een donatie van €30 staat gelijk aan een bezoek van een clownsduo. In totaal zullen 470 kinderen kunnen genieten van een magisch moment in het ziekenhuis.

Luiza 1-Paysage Sourires / Rires / joie sourire sourit souris rire rires rit ri

De voordelen van ziekenhuisclowns

Elk jaar zetten deze non-profitorganisaties projecten op om kinderen in het ziekenhuis en hun omgeving te ondersteunen. Dit zijn onder andere bezoeken van ziekenhuisclowns aan kinderkamers, maar ook bezoeken aan het bed van kinderen die thuis worden verzorgd. Zowel de kinderen als hun ouders en verzorgers hebben baat bij deze bezoeken. Ze helpen het kind te kalmeren, leiden zijn of haar aandacht af van de pijn en bestrijden de angst van kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Maar ze helpen ook om de ouders te steunen tijdens deze moeilijke familiale beproeving, om momenten van geluk en samenzijn als gezin te creëren en om momenten van ontspanning te bieden aan het verplegend personeel.

Door een donatie te doen aan Le Rire Médecin en de Cliniclowns steunt u iedereen die betrokken is bij kinderopvang.

Foto’s © Géraldine Aresteanu /Jacques Grison / Ballanger Luiza – Le Rire Médecin

Lees meer over onze partners