Pollet wint prijs dankzij de Caps tijdens de BBE 2017 - Pollet
IMG_20170511_091646_resized_20170511_093502268

Amper zes weken nadat Pollet tijdens de beurs Europropre in Parijs de Trophée de l’Innovation in de wacht sleepte, werd het Caps-project opnieuw bekroond. Deze keer won Pollet de Innovation Award op de Bunzl Belgium Expo 2017.

De Caps: een milieuvriendelijke innovatie

De meeste schoonmaaksprays bestaan voor meer dan 95% uit water. Dat brengt heel wat onnodige transport- en opslagkosten met zich mee: iedereen heeft thuis namelijk zelf water ter beschikking. Fabrikanten ontwikkelen daarom geconcentreerde producten die ter plaatse moeten worden opgelost. Hoewel dergelijke producten de transport- en opslagproblemen kunnen oplossen, brengen ze ook ernstige nadelen met zich mee. Zo wordt er door slecht te doseren soms te veel van het product gebruikt. Bovendien moeten gebruikers aan de slag met chemische producten om het mengsel te kunnen maken.

De Caps zijn kleine navullingen met geconcentreerd reinigingsmiddel voor sprays. Ze moeten in de plaats van de verstuiver als een hoedje op de fles worden gedraaid. Tijdens het draaien wordt het vliesje van de Cap doorprikt en vloeit het reinigingsmiddel in de fles. Zodra de vloeistoffen gemengd zijn, draait de gebruiker de Cap weer los en plaatst de verstuiver weer op de fles. Naast deze technische voordelen, zijn er ook heel wat voordelen voor het milieu. De Caps wegen namelijk slechts 11 gram, terwijl een sprayflacon meer dan 80 gram plastic bevat.

De Caps recycleren

De Caps en hun verpakkingen zijn volledig recycleerbaar. Klanten kunnen hun gebruikte Caps gewoon terugsturen. Bij de aankoop van nieuwe navullingen bezorgt Pollet hen een voorgefrankeerde verpakking waarmee ze lege caps kunnen opsturen. De recyclage van schoonmaakproducten is nieuw in de professionele schoonmaakwereld en kan op veel enthousiasme rekenen.

Vind hieronder alle Caps-producten terug!