Probiotics by Pollet - Pollet
Probiotics by Pollet

Als expert in innovatieve professionele schoonmaakoplossingen ontwikkelt Pollet efficiënte producten en methoden die het milieu en de gebruikers respecteren. Het is dit streven naar innovatie, uitmuntendheid en positieve impact dat Pollet dagelijks leidt bij de ontwikkeling van zijn biotechnologische producten op basis van probiotica.

De ontwikkeling van “Probiotics BY POLLET”-producten wordt beheerd door ons intern R&D-laboratorium, dat erkende competenties in chemie en microbiologie combineert. Dankzij dit technisch inzicht kunnen wij bacteriestammen selecteren die onze probiotische producten een echt extra voordeel bieden in vergelijking met traditionele reinigingsmiddelen.

Een wetenschappelijke aanpak van topkwaliteit

Via het charter “Probiotics BY POLLET” verbinden wij ons ertoe u kwaliteitsproducten aan te bieden waarin probiotica een echte toegevoegde waarde hebben en waarvan de effecten zijn aangetoond door een strenge en innovatieve wetenschappelijke aanpak te volgen.

Bovendien zijn in het kader van de ontwikkeling van deze producten verschillende octrooien gedeponeerd.

Onze beloftes

Om u uitstekende probiotische producten te garanderen, hebben wij 7 beloftes opgesteld waaraan alle producten met het label “Probiotics by Pollet” voldoen.

Minimumconcentratie van probiotica gegarandeerd

Wij garanderen een minimale concentratie probiotica (gunstige bacteriën) van 10⁵ CFU per ml verdund product.

Stabiliteit van de bacteriën gedurende ten minste 14 dagen na aanbrengen

Wij garanderen de stabiliteit van de bacteriën na het aanbrengen op de oppervlakken gedurende minimaal 14 dagen. Gedurende deze periode kunnen de bacteriën zich ontwikkelen en hun gunstige werking laten blijken.

Zorgvuldig geselecteerde stammen voor hun toegevoegde waarde

Wij garanderen dat de bacteriestammen die wij in onze producten gebruiken een veeleisende selectieprocedure hebben ondergaan, gebaseerd op hun specifieke eigenschappen, om een echte toegevoegde waarde aan het product te geven (beschermende microflora, geurbestrijding, continue reiniging, enz.).

Gecontroleerd sporulatie/kiemmechanisme

Dankzij een gecontroleerd sporulatie/kiemmechanisme, garanderen wij dat de bacteriën in onze producten in een slapende (inactieve) toestand zijn. Bij toepassing gaan ze van die inactieve toestand naar een staat van actieve groei.

Doeltreffendheid van reiniging bewezen door onafhankelijke laboratoria

Wij garanderen dat onze "Probiotics BY POLLET"-producten door onafhankelijke laboratoria zijn getest op hun doeltreffendheid op oppervlakken, alsook op hun doeltreffendheid in ons eigen laboratorium. Het onderzoek voor de ontwikkeling van de producten wordt geleid door ons laboratorium in samenwerking met universiteiten en onderzoekscentra, waaronder de Universiteit van Luik (BE) en het Materia Nova-centrum.

Niet-geklasseerde producten die vriendelijk zijn voor mens en milieu

Wij garanderen dat onze producten "Probiotics BY POLLET" niet geklasseerd zijn volgens de CLP-verordening (1272/2008). Enerzijds zijn de in de producten gebruikte ingrediënten zo milieuvriendelijk mogelijk. Anderzijds zijn de in de producten aanwezige bacteriën natuurlijke, niet-genetisch gemodificeerde, genetisch geïdentificeerde stammen die gevoelig zijn voor antibiotica en ontsmettingsmiddelen. De onschadelijkheid van de bacteriën voor de mens is ook gecertificeerd door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid.

Stabiliteit van de probioticaconcentratie

Wij garanderen de stabiliteit van de probiotische concentratie in onze producten voor een periode van 12 tot 24 maanden. Deze stabiliteit is wetenschappelijk bestudeerd en bewezen.