Pollet oudste EU Ecolabel-houder - Pollet
Illustration 30 ans Ecolabel

Op 20 oktober 2022, ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van het Europees Ecolabel, kreeg Pollet de titel van “Oudste licentiehouder van het EU Ecolabel voor producten”. Deze prijs is een erkenning van de inspanningen van het Belgische bedrijf op het gebied van milieuvriendelijke professionele schoonmaakproducten.

Ecolabel fête ses 30 ans_fond

Het Europees Ecolabel bestaat sinds 30 jaar

Het Europees Ecolabel werd in 1992 ingevoerd en vierde dit jaar zijn 30ste verjaardag. De FOD Volksgezondheid wilde voor de gelegenheid de bedrijven in de kijker zetten die hebben bijgedragen tot zijn ontwikkeling in België.

Van de 35 Belgische certificaathouders werden er 4 beloond in één van de volgende categorieën:

  • Oudste houder van het EU Ecolabel voor producten
  • Oudste houder van het EU Ecolabel voor diensten
  • De houder met de meeste licenties

Pollet beloond als pionier

Pollet werd beloond met de titel van oudste houder van het Ecolabel in België die nog in activiteit is. Als pionier op het gebied van ecologische producten heeft ons bedrijf in 2007 zijn eerste Ecolabel verkregen. Sindsdien hebben veel van onze producten ecologische certificaten gekregen zoals Ecocert, Ecologo of Green Seal. Vandaag omvat ons ecologisch assortiment PolGreen 15 producten met het EU Ecolabel.

De prijzen werden uitgereikt door het Belgische comité voor de toekenning van het Europees ecologische certificering, voorgezeten door Frédérick Warzée, Hoofd communicatie en duurzaamheid bij de brancheorganisatie DETIC.

Verschillende sprekers, waaronder de federale minister van Milieu Zakia Khattabi, namen ook deel om de toekomst van het Ecolabel en de evolutie van duurzame consumptie te bespreken.

Een erkende certificering

Het Europees Ecolabel werd opgericht om de verkoop van duurzame producten en diensten te bevorderen. Het milieukeurmerk met de bloem wil het voor de consument ook gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot duurzame oplossingen, dankzij zijn herkenbare logo.

Bovendien bieden de strenge criteria van het certificaat de consument de garantie dat hij kwaliteitsproducten koopt met respect voor het milieu.

In totaal is het Europees Ecolabel aanwezig op meer dan 89.000 producten en diensten, waaronder detergenten.

Het Ecolabel wordt erkend door alle EU-landen en door Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.