PolVita schenkt €3.621 aan de Cliniclowns en Le Rire Médecin - Pollet
PolVita schenkt €3.621 aan de Cliniclowns en Le Rire Médecin

PolVita bevordert het welzijn van de schoonmakers en de mensen die verblijven of werken op plaatsen die gereinigd en beschermd werden met PolVita-producten. Maar PolVita zet zich ook in voor een goed doel: sinds de lancering in 2019 schenkt Pollet 5% van alle verkoop van PolVita-producten aan verenigingen die een glimlach schenken aan gehospitaliseerde kinderen.

Voor 2020 schenken we 3.621 euro in totaal: 2.067 euro aan de vereniging Le Rire Médecin in Frankrijk en 1.554 euro aan de Belgische Cliniclowns.

Copyright Jacques Grison - Le Rire medecin (28)

Gehospitaliseerde kinderen steunen

Een verblijf in het ziekenhuis kan een bron van angst en eenzaamheid zijn. Dit geldt zeker voor kinderen, die in een onbekende omgeving terechtkomen en daar hun speelkameraadjes moeten missen.

Maar of het nu een kort of een lang verblijf is, het is essentieel dat kinderen blijven glimlachen om ziekte te overwinnen. Daarom steunen wij verenigingen die kinderen in het ziekenhuis weer opvrolijken.

3.621 € … dat zijn 119 zieke kinderen die dankzij u weer kunnen glimlachen!

Logo Cliniclowns HD

Cliniclowns

De Belgische Cliniclowns steunen meer dan 22.000 kinderen per jaar.

Net als Le Rire Médecin uit Frankrijk is het hun doel om gehospitaliseerde kinderen even te laten wegdromen, door spelletjes en humor. Zo’n 30 ziekenhuizen ontvangen de Cliniclowns het hele jaar door.

Rire-medecin2

Le Rire Médecin

Le Rire Médecin, gevestigd in Frankrijk, leidt al bijna 30 jaar clowns op voor in ziekenhuizen.

Jaarlijks bezoeken 107 professionele clowns bijna 83.000 kinderen om een glimlach op hun gezicht te toveren, naar hen te luisteren en hen tijdens hun verblijf te steunen.