Probiotica, wat is dat voor iets? - Pollet
shutterstock_2173890_Bacteria

Probiotica is een algemene benaming voor levende micro-organismen die een gunstige werking hebben op het leven.

PolVita, protection contre les bactéries

Het gaat vooral om bacteriën, schimmels en gisten. Deze micro-organismen worden door de mens al heel lang gebruikt bij onder andere de productie van voedingsmiddelen zoals yoghurt, kaas, wijn, bier…

Het is echter een heel recent fenomeen dat de mens zich is gaan interesseren in het inzetten van probiotica bij het schoonmaken, ontkalken, ontgeuren en ontvetten. Pollet is een van de pioniers die zich in de jaren 90 is gaan verdiepen in de voordelen van probiotica en is begonnen met de ontwikkeling van een reeks biotechnologische schoonmaakproducten. Het PolBio-gamma was geboren.

We selecteren goede bacteriën uit de natuur en plaatsen hen in ideale omstandigheden zodat ze het vuil langdurig te lijf kunnen gaan. Zolang er vuil aanwezig is, blijven de bacteriën zich vermenigvuldigen en breken ze het vuil af.

Dit is een schema dat de natuurlijke cyclus van probiotisch reinigen weergeeft:

Probiotica die beschermen

Maar Pollet ging nog een stapje verder! We hebben verder onderzoek verricht en in 2019 het nieuwe concept “Probiotica die beschermen” gelanceerd.

De schoonmaak in de 21e eeuw zou zich niet mogen beperken tot het schoner maken van oppervlakken, maar zou de omgeving ook gezonder moeten maken. Met het PolVita-gamma kunnen wij aan die verwachting voldoen.

PolVita is het resultaat van 3 jaar wetenschappelijk onderzoek waarbij we uit de natuur bacteriën hebben kunnen selecteren met unieke probiotische eigenschappen.

Die unieke bacteriën hebben een zelfreinigende werking en verjagen slechte geuren. Bovendien bedekken ze de oppervlakken met een natuurlijke beschermende microflora.

Met een eenvoudige schoonmaakbeurt verbetert u de kwaliteit van het binnenmilieu en het welzijn. Deze technologie is gepatenteerd en de producten zijn 100% ecologisch en onschadelijk voor de gebruiker.