Het UST-gamma van Vikan revolutioneert de hygiëne - Pollet
41793

De voedingsindustrie krijgt elke dag te kampen met aanzienlijke uitdagingen. Van het naleven van wettelijke vereisten en audits voor de garantie van een gezonde voedingsproductie via de preventie van voedselbesmetting en de beperking van de risico’s op het terugroepen van producten, moet het goochelen met een groot aantal bekommernissen. Daar is het precies dat het gamma van handborstels van Ultra Safe Technology (UST) van Vikan tussenkomt, door zekere en veilige oplossingen te bieden voor deze complexe uitdagingen.

De uitdagingen van de voedingsindustrie

De voedingsindustrie is onderworpen aan strikte regels om de voedingsveiligheid en de naleving van de kwaliteitsnormen te waarborgen. De belangrijkste bekommernissen van deze industrie zijn :

Het naleven van de wettelijke vereisten

De regelgevers en de auditoren waken over het naleven van de strikte normen en regels op het vlak van de voedingsveiligheid. Elke inbreuk kan leiden tot zware sancties.

Reinigingsnormen en preventie van het terugroepen van producten

De reiniging van de productie-installaties is essentieel om het terugroepen van producten te vermijden en om hoge normen op het vlak van hygiëne te waarborgen.

Minder risico op voedselbesmetting

Voedselbesmetting kan leiden tot ernstige gevolgen voor de gezondheid van de consumenten. Het is dus een prioriteit om dit risico te beperken.

Het gamma Ultra Safe Technology

Het gamma van het reinigingsmateriaal Ultra Safe Technology (UST) van Vikan is een grote stap vooruit op het vlak van de voedselveiligheid en industriële hygiëne. De Ultra Safe Technology (UST) heeft als doel om de voedselveiligheid te verbeteren door de reinigingscapaciteit te maximaliseren en tegelijk de risico’s op bacteriële, fysieke en chemische besmetting te verminderen.

De UST-borstels zijn ontwikkeld om een antwoord te geven op de hoogste vereisten betreffende voedselhygiëne :

  • Gemakkelijke reiniging, droging en inspectie om de risico’s op kruisbesmetting te beperken.
  • Effen oppervlakken, zonder interne snijdende hoeken noch uitstekende elementen om te vermijden dat er zich een accumulatiezone vormt van allergenen en micro-organismen.
  • Een uitstekende integriteit van de vezels om het risico op besmetting te beperken na de reiniging van oppervlakken die in contact komen met de voeding.
  • Materialen gehomologeerd door de Europese Unie (EU) en de FDA, onderworpen aan tests en goedgekeurd voor contact met voedsel.
  • Een inplantingsmotief van de vezels dat uniek is in zijn genre voor een optimale reiniging waardoor op die manier kostbare tijd bespaard wordt.
  • Een solide, duurzame, lichte en ergonomische constructie om de levensduur van de borstel te verlengen en de vermoeidheid van de gebruiker te verminderen.

De UST borstels zijn eveneens ontworpen om te weerstaan aan thermische en chemische beperkingen en dragen zo bij tot hun duurzaamheid en hun capaciteit om doeltreffend gereinigd, gesteriliseerd en gedroogd te worden.

c19c97b0-13b9-4d76-85a5-0f16e8c592af

Nieuwe handborstel met harde vezels (3891x)

De handborstel UST met harde vezels breidt het gamma van Vikan-producten uit die bestemd zijn voor omgevingen die gevoelig zijn voor hygiëne.

Haar voordelen omvatten schuine vezels voor een doeltreffende reiniging, zeer harde en solide vezels, een optimale ergonomie voor een goede grip, een doeltreffende reiniging en een geschiktheid voor contact met voeding.

XL Handborstel

De XL Handborstel is ideaal voor professioneel onderhoud in de voedingsindustrie.

Het nieuwe design in de vorm van een “vlinder” biedt een ergonomische grip en de omvang maakt haar uiterst geschikt voor de reiniging van grote oppervlakken zoals snijtafels of de productielijnen.

Bent u klaar voor een doorbraak van uw aanpak van de voedingshygiëne ?

Zet een stap in de richting van de voedingsveiligheid en uitmuntendheid door te opteren voor het gamma Ultra Safe Technology (UST) van Vikan vanaf nu ! Contacteer ons nu om meer te weten over onze oplossingen en ontdek hoe ze uw onderneming kunnen verbeteren.