De probiotica van PolVita maken het verschil - Pollet
De probiotica van PolVita maken het verschil

Hoe schoonmaakbedrijf ESSI Agate PolVita als multifunctioneel reinigingsmiddel gebruikt

Zoekt u een polyvalent reinigingsproduct dat komaf maakt met nare geurtjes en uw vloeren en het sanitair weer doet schitteren? Marc Michel, verantwoordelijke van het schoonmaakbedrijf ESSI Agate, deelt zijn ervaring met PolVita Neutral en Sanitary.

Janitor woman cleaning urinals in public men's toilet

Nieuwe uitdagingen

In Mundolsheim, een dorp in de regio rond Straatsburg, leidt Marc Michel ESSI Agate, een schoonmaakbedrijf gespecialiseerd in de schoonmaak van professionele, industriële en openbare lokalen, waaronder trappenhuizen, afvalruimtes en het sanitair. Marc Michel is reeds 15 jaar actief in de schoonmaaksector.

Doorheen de jaren ondervond hij dat de klanten steeds veeleisender werden en dat de sector met nieuwe uitdagingen te maken kreeg. Marc licht toe: “De menselijke psyche is veranderd. Ik merk dat vooral op het vlak van hygiëne. Men wil dat het lekker ruikt, en de producten van PolVita nemen elke ongewenste geur weg en hebben een aangenaam muntparfum.”

Biotechnologie als oplossing

Wanneer reinigingsproducten verkeerd of overmatig worden gebruikt, zorgt dat vaak voor een biofilm op de vloer. Op de plekken die moeilijk te reinigen zijn, zoals in de hoeken, stapelt het vuil zich op. Marc ging op zoek naar een andere, innovatieve techniek en kwam terecht bij het PolVita-gamma.

Hij koos dat gamma omwille van de probiotica en omdat het resultaat na het reinigen van de vloeren er zo goed uitziet. De biofilm, en de vetmoleculen in het bijzonder, vormden een groot probleem. Volgens Marc lokken de enzymen en bacteriën in PolVita een andere reactie uit, waardoor de vloer in afvalruimtes diepgaand wordt gereinigd. Marc vertrouwt ons toe: “Met PolVita Neutral zijn vettige vloeren verleden tijd.”

Ik vind het belangrijk om innovatieve producten te gebruiken. Daarom kies ik voor PolVita.

Ecologo

Ecologisch is belangrijk

Voor Marc Michel is het ecologische aspect zeer belangrijk. Voor de klanten is ecologie hoe langer hoe meer een prioriteit.

Dus moeten er milieuvriendelijke producten worden gezocht, met een ecologische certificering, zoals het Ecologo voor het PolVita-gamma. Marc gebruikt graag producten die minder agressief zijn, maar even doeltreffend

Ik ben tevreden over de PolVita-producten. Ze zijn goed voor het milieu én voor de gebruiker.

Vertrouwen in de PolVita-bacteriën

Marc gebruikt PolVita Sanitary voor de reiniging van het sanitair. De bodem en de roosters van urinoirs werden erg vies, omdat een deel van het rooster voortdurend onder water staat en daardoor een bacteriënhaard vormt. Volgens Marc is er ‘een onderlinge strijd’ tussen de goede bacteriën in PolVita Sanitary en de slechte bacteriën in het urinoir.

“Dankzij PolVita Sanitary is het rooster niet langer bedekt met een biofilm maar wel met natuurlijke microflora.” Marc gebruikt PolVita Sanitary ook op andere plaatsen, zoals in wastafels en douchebakken. “Het is een efficiënt product, het maakt komaf met nare geurtjes en voorkomt de vorming van een biofilm.”, zegt Marc. Hij gebruikt de PolVita-producten “op strategische plekken waar de bacteriën hun werk doen”. Marc is zó tevreden van het product dat hij het ook bij hem thuis gebruikt.

Voor het beste resultaat: vertrouw op bacteriën.

Over ESSI Agate

ESSI Agate is gevestigd in Mundolsheim, een stad in de buurt van Straatsburg. Het schoonmaakbedrijf maakt deel uit van de ESSI groep en is gespecialiseerd in het reinigen van professionele, industriële en openbare ruimtes.

Meer weten over ESSI Agate? Bel: +33 (0)6 63 57 43 81 of stuur een mail naar m.michel@essi-net.com