Geschiedenis sinds 1763 - Pollet
9b600b1d5f44c80b5f12d521f90a5ce7-1386785068

Innovaties vormen de rode draad in ons bestaan

Wist u dat Pollet tot op de dag van vandaag een voorloper was?

2019

De probiotische reiniging van de 21ste eeuw. Pollet introduceert op de markt het PolVita-gamma, reinigingsproducten die miljarden nuttige bacteriën bevatten die alle hoeken en randen van een oppervlak nemen, om een natuurlijke, beschermende microflora te creëren. Ze zorgen ook voor een efficiënte en continue reiniging en elimineren slechte geuren.

2017

Pollet compenseert nu volledig zijn werkelijke CO2-uitstoot. Het bedrijf wordt daarmee een van de eerste industriële sites in België 100% CO²-neutraal.

2016

De koning en de koningin van België gaan naar Doornik en bezoeken het Pollet-bedrijf. Zij ontmoeten het personeel en bezoeken de fabriek en de kantoren.

2014

Elio Di Rupo, de Belgische eerste minister, en Rudy Demotte, de minister-president van het Waalse Gewest, brachten een bezoek aan Pollet. Ze kregen een rondleiding door de fabriek en de kantoren en maakten kennis met de werknemers van het bedrijf.

2013

Ter gelegenheid van zijn 250 jaar introduceert Pollet een nieuw logo, dat de visuele vertaling wil zijn van de moderniteit van het bedrijf en de evolutie die het kende. Het logo blijft de getuige van de bedrijfscultuur en de dynamiek ervan. Geïnspireerd door een zeepbel, houdt hij de historische kleuren van het bedrijf, blauw en wit.

2013

Pollet sluit zich aan bij Henokiens, de wereldwijde vereniging die familiebedrijven van meer dan tweehonderd jaar oud samenbrengt. Hun doel is het promoten van familiebedrijven in Europa.

2013

Pollet blaast zijn 250 kaarsen! Het bedrijf is ongetwijfeld het oudste familiebedrijf dat nog in België actief is.

2012

Jean-Nicolas D’Hondt, de zoon van Antoine D’Hondt en Francine Pollet, wordt aangesteld als General Manager en wordt de achtste generatie aan het hoofd van het familiebedrijf.

2006

Pollet is het tweede Belgische bedrijf met het Europese Ecolabel.

1993

Een gloednieuw bedrijf wordt gebouwd in Doornik. Pollet bevestigt zijn voortrekkersrol in biotech- en ecologische reinigingsproducten.

1991

Pollet wordt de distributeur van borstelfabrikant Vikan in België en het Groothertogdom Luxemburg. Vikan wordt beschouwd als wereldleider op het vlak van hygiënische reinigingsgereedschappen.

Drapeau Vikan

1980

Michel Pollet geeft het management van het bedrijf over aan zijn schoonzoon Antoine D’Hondt. Ondanks de moeilijke economische omgeving werpen de ontwikkeling van de nieuwste producten en moderne methoden van internationaal management en marketing hun vruchten af.

1958

Overname van het merk Solarine bij de “Belgian Company of Engineering Products, Frison, Simon and Co.” gevestigd in Péruwelz. Solarine, voorheen Laundry of Engineering, is een poeder dat is ontworpen voor het wassen en strippen van alle verven en vernissen.

1957

Michel Pollet volgt zijn vader Raphael op. Emeritus chemicus, hij ontwikkelt producten en ontwikkelt de eerste vloeibare zeep die in België op de markt wordt gebracht, Linpol. Deze geconcentreerde natuurlijke vloeibare zeep geeft een glanzende en satijnachtige uitstraling op alle soorten vloeren. Elke ochtend wordt meer dan 4 miljoen m² grote oppervlakken schoongemaakt met Linpol.

1940

Het bombardement trof de fabriek in Doornik, maar Raphaël Pollet besloot zijn werking te herstellen met een kleine productie van legale zeep die was gerantsoeneerd voor de behoeften van de bevolking.

1930

Oprichting van een tweede glycerinedestillatie-installatie en bedrijfsontwikkeling in Belgisch Congo.

1920

Oprichting van het bedrijf “Etablissements Raphaël Pollet”.

1912

Raphael koopt een glucoseplant in Valenciennes en transformeert deze in een fabriek die lijnzaadmeel en olie produceert.

1895

Continue innovatie in de samenleving. Raphaël zet een hydrolysesysteem op om glycerine te destilleren, een product dat zeer succesvol zal zijn.

1895

Raphael Pollet, de oudste zoon van Leonard, een ingenieur afgestudeerd in Lille, investeert in het bedrijf Pollet. Hij installeerde als eerste de telefoon in Doornik en kocht ook de eerste Pollet-vrachtwagen.

1854

De jonge Léonard Pollet (jongere zoon van Raphaël-Dominique Pollet) neemt samen met zijn moeder Marie-Louise de teugels van het bedrijf over en associeert later met zijn zwager Edmond Cailliau.

1830

Raphaël-Dominique Pollet (zoon van Simon-Léonard Pollet) neemt de oliefabriek en de zeepfabriek over.

1788

Net als zijn vader legde Simon-Léonard Pollet een eed af bij de Kamer van Koophandel van Doornik om “merchandise, groothandel en debet te maken en uit te oefenen”.

1763

Het verhaal van Pollet begon in 1763 toen Léonard-Gilles Pollet in het centrum van Doornik een handel in zouten, zeep en olie opende. In het bijzonder voorzag hij de kolenmijnen om de mijnwerkerslampen van olie te voorzien.

Ontdek de expertise van Pollet

In zijn meer dan 3 eeuwen lange bestaan heeft Pollet een erkende expertise ontwikkeld op het gebied van reiniging.