Pollet genomineerd voor Wap’innov - Pollet
Pollet genomineerd voor Wap’innov

In samenwerking met Notélé heeft Entreprendre.wapi op 17 maart 2021 de prijs Wap’innov uitgereikt voor het meest innovatieve bedrijf of start-up in Picardisch Wallonië. In deze editie was Pollet genomineerd in de categorie van reeds bestaande bedrijven.

De bedoeling van de wedstrijd Wap’innov is om bedrijven in Picardisch Wallonië die innovatie uitstralen, in de kijker te zetten. Het innovatieve aspect dat centraal staat in deze wedstrijd kan terug te vinden zijn in de productie, het proces of zelfs in het management. Daarnaast moet het idee of project ook economisch relevant zijn; het moet een zekere maturiteit uitstralen.

De missie van Pollet is om de gezondheid en het welzijn van onze consumenten te verbeteren en dat met behulp van innovatieve schoonmaakproducten

Prijsuitreiking in Moeskroen

De prijsuitreiking vond plaats in het oude zwembad van Moeskroen dat voor de gelegenheid in een nieuw jasje werd gestopt dankzij virtual reality. Bij de wedstrijd worden twee prijzen uitgereikt, een door een gespecialiseerde jury en een andere door het publiek zelf. In de categorie Reeds bestaande bedrijven vielen uiteindelijk Durwood (publieksprijs) en Botalys (juryprijs) in de prijzen.

Pollet als innovatief schoonmaakbedrijf

Pollet is sinds het ontstaan in 1763 een grote speler op het vlak van innovatieve schoonmaakproducten. Pollet past als bedrijf dat ecologische en probiotische schoonmaakproducten produceert perfect in het plaatje van een innovatief bedrijf in Picardisch Wallonië.

In de 21e eeuw draait het niet enkel rond poetsen op zich, maar zeker ook rond het welzijn van de consument en het beschermen van de omgeving.

POLVITA
PolVita Neutral beschermend probiotisch reinigingsmiddel voor alle oppervlakken

PolVita, probiotische reiniging die beschermt

Uit de samenwerking met de Université de Liège is PolVita ontstaan, het schoonmaakmiddel dat op basis van goede bacteriën een beschermend laagje, de microflora, creëert op het oppervlak tijdens het poetsen.

Dit nieuwe product zet niet alleen in op een grondige reiniging, maar zet ook de gezondheid van de consument centraal. Bovendien is de positieve werking van PolVita bewezen door wetenschappelijk onderzoek.