Pollet genomineerd als Trends Gazelle 2022 - Pollet
Pollet genomineerd als Trends Gazelle 2022

6 januari 2022 – Ieder jaar nomineert het zakenmagazine Trends de meest competitieve Belgische ondernemingen die een positieve invloed hebben op het ondernemingsklimaat in hun regio. In 2022 is Pollet één van hen voor de provincie Henegouwen. Dit is onze eerste nominatie als Trends Gazelle.

Wat is Trends Gazelle?

Per provincie selecteert de redactie van Trends Magazine jaarlijks 250 Trends Gazellen. Gazellen zijn snelgroeiende bedrijven die significant waarde toevoegen aan ons economisch landschap. Die competitieve ondernemingen hebben een positieve invloed op het ondernemingsklimaat in hun regio.

Het zijn tevens krachtbronnen van innovatie en werkgelegenheid. De Trends Gazellen worden bestempeld als een inspirerend rolmodel voor andere bedrijven.

Hoe wordt je bedrijf een Trends Gazelle?

Er zijn nominaties in de categorieën kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Pollet valt in de middelste categorie.

Trends Gazelle word je op basis van harde groeicijfers, en dit op drie vlakken:

Groei in toegevoegde waarde

Groei in personeel

Groei in cash-flow

Een mooie beloning voor hard werk en mooie resultaten

De afgelopen jaren waren niet zonder uitdaging voor Pollet. Maar gelukkig is Pollet een hecht team van capabele professionals die uitdagingen samen het hoofd bieden.

De covid-crisis zorgde voor een plotse stijging in de volumes van desinfectiemiddelen, maar eveneens voor abrupte en blijvende stijgingen in de grondstofprijzen, en bracht zelfs enkele marktwijde tekorten met zich mee wanneer de vraag te hoog werd. Toch slaagde Pollet erin haar klanten gedurende de hele crisis te blijven bedienen.

Het gemotiveerde team realiseerde ambitieuze groeicijfers à ca. 10% per jaar de afgelopen 4 jaren.

Het team blijft groeien omdat Pollet ervoor kiest om te investeren in een onderneming met mensen die hun kennis en passie willen delen met onze klanten en partners.

Het Pollet-team is Trends alvast dankbaar voor deze mooie erkenning!

Over Pollet

Pollet is een Doorniks bedrijf dat al meer dan 25 jaar gekend staat voor zijn innovatieve biotechnologische en milieuvriendelijke oplossingen voor de professionele schoonmaak. Dit Belgische bedrijf herdefinieert de standaarden van de duurzame chemie door unieke, performante schoonmaakproducten te ontwikkelen, produceren en verdelen. De productiesite van Pollet is als pionier 100% CO2-neutraal sinds 2017.

De KMO, die een 50-tal medewerkers telt, biedt innovatieve concepten aan aan schoonmaakbedrijven, collectieve instellingen, de voedings– en niet-voedingsindustrie. Pollet is actief in de Benelux en Frankrijk, maar eveneens in 18 exportlanden, waaronder de USA, Canada en China.