Wetenschappers bewijzen de continue reiniging van PolVita - Pollet
shutterstock_99392627-1280x853

Het Toxic Use Reduction Institute (VS) en experten van het Pollet-laboratorium hebben aangetoond dat PolVita-producten met beschermende probiotica tot minstens 14 dagen na de eerste reiniging ononderbroken blijven werken.

PolVita-producten bevatten miljarden nuttige bacteriën, ook wel beschermende probiotica genoemd. Die vriendelijke micro-organismen bedekken elke vierkante centimeter van uw oppervlakken. Onlangs hebben deskundigen van het onafhankelijke laboratorium Toxic Use Reduction Institute (TURI), verbonden aan de Universiteit van Lowell (VS), en deskundigen van het Pollet-laboratorium bewezen dat de positieve bacteriën in de PolVita-producten minstens 14 dagen actief blijven. Dit betekent dat ze uw oppervlakken gedurende die 14 dagen blijven reinigen van bestaand vuil en zelfs van nieuw binnengebracht vuil!  Dit noemen we continue reiniging.

 

“Dankzij 25 jaar ervaring met biotechnologische formules konden we speciaal die probiotische bacteriën selecteren met beschermende eigenschappen. Onze experten hebben die vervolgens gestabiliseerd in hoogwaardige reinigingsproducten. Zodra het product is aangebracht, nemen de POLVITA-probiotica de ruimte snel in beslag, zodat er geen ruimte meer is voor andere micro-organismen”, legt Jean-Nicolas D’Hondt uit.

 

Capture d’écran 2022-04-22 140640

Continu schoonmaken?

Continu reinigen betekent dat de PolVita-bacteriën voortdurend op uw oppervlak blijven werken om het schoner te maken, zonder enige menselijke tussenkomst. Zo wordt uw omgeving altijd maar properder.

Hoe werkt PolVita dan?

De probiotica van PolVita verwijderen diepe organische vervuiling van elke oppervlak tot op microscopisch niveau. Die dieptereiniging is dus veel doeltreffender.

Wat is organische vervuiling?

Zodra ze in contact komen met vuil, veranderen de sporen (slapende bacteriën) van de PolVita probiotica in levende (vegetatieve) bacteriën.

Die “wakkere” bacteriën gaan dan enzymen produceren die het vuil afbreken in kleinere componenten. De PolVita-bacteriën verteren vervolgens die afgebroken elementen en zetten ze om in energie, CO2 en water.

De wetenschappelijke experten stelden vast dat de gunstige PolVita-bacteriën die op dag 1 aanwezig waren, na 2 weken nog steeds aanwezig waren.

De langdurige aanwezigheid van PolVita probiotica op oppervlakken gedurende ten minste twee weken werd aangetoond met het aanbrengen van PolVita Indoors, verdund aan 0,4%, met een microvezeledoek op een glazen plaat bij kamertemperatuur. De levensvatbaarheid en kweekbaarheid van de bacteriestammen werd gecontroleerd door de contactplaten gedurende 24 uur bij 37°C te incuberen.

Dit bewijst dat PolVita-bacteriën op uw oppervlakken aanwezig blijven gedurende minstens twee weken na een eerste reiniging. Het feit dat de sporen levensvatbaar zijn en ook na twee weken nog kunnen worden geactiveerd, betekent dat elke nieuwe vervuiling eveneens kan worden verteerd.

De beelden uit het Pollet-laboratorium bewijzen dus dat PolVita-bacteriën minstens twee weken stabiel blijven op oppervlakken.

Pollet_logo_schild_DEF

Over Pollet

Pollet, gevestigd in Doornik, staat al meer dan 25 jaar bekend om voor innovatieve oplossingen die biotechnologie en respect voor het milieu combineren. Dit Belgische bedrijf herdefinieert de normen van de duurzame chemie door het ontwikkelen, produceren en verdelen van uiterst performante, ecologische en biotechnologische reinigingsoplossingen (op basis van enzymen en nuttige bacteriën). Als pionier in zijn categorie is de productie van Pollet sinds 2017 100% koolstofneutraal.

Dankzij haar 50 werknemers biedt de KMO innovatieve oplossingen aan schoonmaakbedrijven, lokale overheden, de voedings- en de niet-voedingsindustrie. Naast Frankrijk en België breidt Pollet zich internationaal uit door haar productie naar 18 landen te exporteren.